torstai 29. elokuuta 2013

Päiväunet

Kun vauva nukkuu päiväunia, on vähän tylsää. Ei ole seuraa, paitsi koira, mutta sen kanssa kommunikointi on yksipuolista. Odottaa vain, koska vauva herää ja ihmettelee, miten se nyt noin pitkään nukkuu, onko sillä kaikki hyvin. Nukkuuko se liikaa.

Kun vauva ei nuku päiväunia, kaikki ahdistaa. Sitä vain odottaa, että se nukahtaisi ja googlettelee eri palstoja etsien syytä, miksi vauva ei nuku päiväunia.

Kun vauva nukahtaa, se nukkuu vähintää 45 minuuttia kerrallaan. Ala- ja yläasteen oppitunnin verran. Jos on tehokas, ehtii tehdä vaikka mitä. Jos on väsynyt, sitä odottaa nukahtavansa itse päiväunille, mutta tuijottaa vain kelloa ja tajuaa, että kohta se 45 minuuttia on mennyt. Jos vauva jatkaa uniaan 45 minuutin jälkeen, se voi nukkua 50 minuuttia - 4 tuntia. Sinä aikana ei osaa tehdä mitään, kun odottaa vain, että vauva herää. 

Kun vauva herää päiväunilta, se on aina hyvällä tuulella. Herättyään se tuhisee sylissäni jalat kippurassa. Toisinaan herättyään se haluaa heti syödä ja saattaa nukahtaa vielä toviksi uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on sinun tarinasi?