keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Täysin turhat jne.

Kai tässä kohta kolmekuukautiaan pojan äitinä voi listata nyt niitä asioita, jotka ovat olleen tarpeellisia ja jotka ovat olleet turhia. (Sille karvan alle 3kk tyypille tuli muutes ensimmäinen hammas viime viikolla ja toinen tällä viikolla. Kohta se kasvattaa viikset ja ajelee mopolla.)

Vain harva asia on osoittautunut täysin turhaksi. Johtunee siitä, että hankimme ennen lapsen syntymää hyvin vähän mitään ylimääräistä. Ollaan pikemminkin hankittu sitä mukaa, kun tarve ilmenee. Mutta siis ne turhakkeet:


Täysin turhat:

Kaarituettomat imetysliivit! Aivan käsittämättömän turhat meikäläisellä. Jos omistaa pienen ympärysmitan (tyyliin 70) ja vähän isommat tissit saa kyllä unohtaa kaarituettomat liivit. Yökäytössä joo, mutta muuten ei. Bravadon The Body silk seamless imetysliivi, jota kaikki ylistävät, on käytännössä minulle täysin hyödytön. Tuhlasin tähän suotta rahojani. Ongelma on se, että liiviä myydään koossa S, M, L jne. Ympärysmitaltaan varmaan joku XS olisi sopiva, mutta se ei taas riitä tukemaan rintoja. Ostinkin (kaikkien hysteerikköjen) varoittelusta huolimatta kaarituellisia imetysliivejä. Kun ostaa oikean kokoiset, niin ei todellakaan tarvitse pelätä, että kaarituet painaisivat rintoja.

Huono sitteri (lue ei Baby Björn). Ei se edes heilunut, vaikka heilutti. Onneksi se oli lainassa emmekä tuhlanneet siihen rahojamme.


Melko turhat:

Imetystyyny. Minulla meni sen kanssa hermot. Rouheet väärässä paikassa ja vauva ihan kummallisessa asennossa. Ehkä joka neljännellä kerralla se toimi. Onneksi tämäkin oli vain lainassa.


Toimivat:

Vaavisänky. Vastasyntynyt nukahteli vähän väliä ja se oli helppo laskea Vaavisänkyyn ja kärräillä keittiöön, olohuoneeseen, makuuhuoneeseen jne. Vauva on myös koko ajan silmien alla, eikä tarvitse käydä toisessa huoneessa miljoonaa kertaa tarkistamassa: hengittääkö se.

Baby Björnin sitteri. Sitä voi hetkuttaa jalalla. Äiti voi juoda aamukahvin melkein rauhassa.

Ergoreppu. (Voi olla myös mikä tahansa kantoväline.) Pääsee koiran kanssa ulos nopeasti ja helposti. Vauva myös nukahtaa siihen hyvin helposti.

No, sitten aasinsilta kätevästi pikkulapsiaikaan. Miten ihmeessä muut äidit päivittävät blogejaan niin ahkerasti. Millä ajalla? Meillä nukutaan yöt suhteellisen hyvin ja päiväunetkin maistuvat (toisinaan pidempinä, toisinaan lyhempinä), eli minun ei ensisijaisesti tarvitse lapsen päiväunien aikana yrittää nukkua itse, vaan voin tehdä muutakin. Lisäksi yritän tehdä kotiaskareita lapsen ollessa hereillä. Tyyliin istutan sen sitteriin ja tyhjennän astianpesukonetta ja kertoilen sille samalla, mitä teen. Tai lapsi viettää sen pari minuuttia yksin lelukaaren alla, kun lataan pesukoneen täyteen ja pistän sen päälle tai ripustan pyykkiä kuivumaan.  Silti tuntuu, että aika ei vaan riitä. Yöunistani en halua tinkiä, eli yöllä en blogia päivitä.

No, jatkan ihmettelyä.

2 kommenttia:

  1. Imettäessä tietenki :)
    Ainaki meillä. Nyttenki kuopus on iltatankkauksela ja mie luen blogeja ja kommentoin jos on asiaa. Puhelimella niin kätevää :)

    VastaaPoista
  2. Kokeiltu on :D Mulla on semmoiset nakkisormet, että kirjoittaessa saa olla tarkkana. Luettua kyllä tulee, kiitos Samsung ;)

    VastaaPoista

Mikä on sinun tarinasi?