tiistai 2. huhtikuuta 2013

Haaste ja paasto

Paasto päättyi viime viikolla ja sujui ehkä hieman helpommin kuin viime vuonna. En  haikaillut veristen pihvien perään tai nähnyt unia jauhelihasta. Kotona kokkailimme kasvis- ja kalaruokaa. Yhden kerran teimme poronluista keittoa. Syynä oli se hajonnut jääkaappi-pakastin, minkä seurauksena pakastimen ylimmän laatikon tuotteet olivat alkaneet hieman sulaa ja emme halunneet pakastaa niitä uudelleen. Ylimmässä laatikossa oli siis poron soppaluita. Leikkeleitä leivän päälle ei ostettu, juusto riitti.

Henkilöstöravintola oli iso ongelma. (Ja on edelleen.) Tänä vuonna paaston aikaan kasvisruoan taso oli luokattoman huonoa, eli esim. aina sitä ei ollut lainkaan. Huonoa omaatuntoa lievensi se, että liharuoat henkilöstöravintolassa ovat parhaimmillaankin ei-niin-kovin-hyviä, joten liharuokaa tulee siellä syötyä todella vähän. Ilman paastoakin, kun välttelen niiden lihapullia ja -mureketta ja muita lihasörsseleitä. Ne eivät vain sovi suuhuni.

Ostoshaasteen hengessä kirjasin ylös maaliskuun ostokset. Nyt ensimmäinen kvartaali on kulunut ja yhteenlaskun tuloksena tammi-maaliskuussa olen ostanut vaatteita itselleni 380,80 eurolla. En osaa arvioida, onko se paljon vai vähän, koska en ole aikaisemmin kirjannut vaateostoksiani ylös. Listasta käy ilmi, että kolmessa kuukaudessa olen ostanut kahdet farkut. No, yleensä en farkkuja ostele joka toinen kuukausi, mutta nyt maha ollut pakottavana tekijänä. Vaikka jossain vaiheessa olinkin sitä mieltä, että ostokset (siis äitiysvaate-sellaiset) ovat nyt tässä, niin aivan varmasti tulen keväämmällä ostamaan myös jotkut muut housut kuin farkut. Minua jäi myös vaivaamaan uusi untuvatakki, jonka ostin öööö.. joulukuussa tai tammikuussa. En nimittäin ole alkuunkaan varma, ostinko takin ennen vuodenvaihdetta vai heti sen jälkeen. Tein tästä sen päätelmän, että takki on ostettu ennen kuin ostoshaaste 2013 julkistettiin ja siksi se ei ole päätynyt tammikuun kirjanpitoon.  

Huomasin myös, että tuossa tammikuun postauksessa (johon linkki siis viittaa), olin kirjoittanut seuraavan uhmakkaan tekstin: "...hameisiin, sukkahousuihin tai legginsseihin en vaihda!" Naurattaa, koska mitäs muuta sinne ostoskoriin humpsahti maaliskuussa kuin mekko, sukkahousut ja legginssit. Ja ovat muuten aivan taivaalliset päällä, kun mistään ei kiristä. Töissä tosin farkut on edelleen in.
Pikkutyypin vaatevarasto karttui ihka ensimmäistä kertaa, kun bongasin alennusmyynnissä kaksi suloista bodya ja ihan käsittämättömän pienet housut, kaikki koossa 56, jonka siis pitäisi mennä vastasyntyneelle. Ne tuntuvat niin pieniltä, että liikutus iskee niitä katsellessa.

3 kommenttia:

  1. Milloin sulla on laskettu aika? Ilmeisesti suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin mulla, 13.6 siis. Mie en ole vielä pikkuselle mitään ostanu, ja tuskin ostankaan (vaikka mieli tekiskin) kun poikien jäljiltä on kaikki odottamassa tätä pikkusta. Tosin jos tulee tyttö, niin silloin joutuisin kyllä tuota vaatearsenaalia uudistaan. Ehkä sen sukupuolen vois sittenki siellä rakenneultrakontrollissa kysyä..

    VastaaPoista
  2. Mä suhtaudun tuohon laskettuun aikaan niin skeptisesti, että en ole vissiin sitä maininnut missään :) mutta on siis juhannusaattona 21.6. eli aika samoilla mennään. Olen kyllä henkisesti valmistautunut siihen, että syntyy heinäkuussa. Kaikkien mun kavereiden raskaudet on menneet yliajalle kaksi viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Okei. Mulla on molemmat edelliset syntyneet 40+1. Eli 14.6. se sitten varmaan tämäki syntyy. Sattuu perjantaille (taas), harmi, se on sitten pitkä viikonloppu sitten sairaalassa edessä...

    VastaaPoista

Mikä on sinun tarinasi?