tiistai 12. helmikuuta 2013

Joo, kyllä sunkin maha on kasvanut, että kiitos vaan!

Ennen raskautta ihmettelin raskaana olevien kommentteja siitä, miten heidän kasvavasta vatsasta on tullut julkista riistaa. Ajattelin, että ovatpa ne nyt herkkiä, tuskin ihmiset sentään toisten vatsan seutua jaksavat arvostalla. Vaan mitä tapahtuikaan. Kerrottuani raskaudesta töissä, olen saanut huomata, että todellakin, mahani on julkista riistaa. Sitä saa katsella estottomasta, kommentoida vapaasti ja kosketella lupaa kysymättä. Pelottavaa.

Olen kuullut kommentteja vatsan seudustani nyt joka päivä. Nyt mennään tiistaissa ja olen tällä viikolla kuullut jo seuraavat kommentit: "Voi kun se on vielä pieni, ei kyllä uskoisi, että olet raskaana." "Onpas sun vatsa kasvanut viime viikosta, et kyllä olisi sitä enää kauaa pystynyt salassa pitämään." "Mä luulin, että sä oot vaan vähän lihonut!" "Herranjestas, nyt sulla näkyy maha. Ihanaa!!!!" Tai sitten se yksi, joka vaan tulee ja taputtelee mahaa (siis minun mahaani, ei omaansa), eikä puhu mitään.

En ole koskaan, ikinä, kommentoinut kenenkään ystäväni, tuttavani, sukulaiseni tai tuntemattoman vatsaa, elleivät ole itse kysyneet ja aihetta jotenkin esiin nostaneet. Paitsi kerran, mutta en tiedä lasketaanko sitä. Olimme ystävän kanssa syömässä ja yhtäkkiä hänen vatsansa rupesi heilumaan. Minun oli paikko sanoa, että apua, sinun vatsa heiluu ja sitten nauroimme molemmat. Ystäväni oli siis viimeisillään raskaana. Kerran olen koskenut raskaana olevan vatsaa. Sukulaisnainen (viimeisillään raskaana) yritti estää vauvaa tunkemasta jalkaa ihon läpi ja kysyi haluanko koskettaa sen kantapäätä. Kosketin ja se painoi jalkaansa kämmentäni vasten. Oli niin alienmainen tunnelma, että kiljaisin säikähdyksestä. Sen koomin en ole tuntenut tarvetta kosketella muiden vatsoja.

En tiedä, onko olemassa sellaisia näpit irti mun mahasta-paitoja. Sellainen voisi olla hyvä. Tosin en voisi sitä töissä käyttää kuitenkaan ja vapaa-ajalla en ole vielä törmännyt näihin mahan taputtelijoihin. Täytyy ottaa tämä ns. pinnan kasvatuksena.

2 kommenttia:

 1. Hui. Mua kyllä ärsyttäisi ja ahdistaisi, jos työkaverit tai muut hieman vieraammat ihmiset (saati sitten ihan ventovieraat!) tulisivat lääppimään mahaa. Kaikista läheisimmille ihmisille olen sen sallinut. En raaski kieltääkään, kun ovat kaikki niin innoissaan meidän vauvasta, kun tietävät että häntä on odotettu jo niin pitkään.

  Mahakommenttejakaan ei ole saanut oikeastaan muilta kuin äidiltäni ja mieheltäni. Saa nähdä muuttuuko tilanne, kun tämä kumpu pullahtaa vielä enemmän :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jäätävä tunne, kun puolituttu (ei siis edes ihan ventovieras) tulee ja taputtaa vatsaa. Uh.

   Poista

Mikä on sinun tarinasi?