tiistai 26. helmikuuta 2013

Avautumista, taas kerran

Olen avautunut tästä aiheesta ennenkin ja avaudun taas, koska se yksinkertaisesti ottaa niin paljon päähän.

Vietin viikonloppua aurinkoisessa Turussa, jossa tapasin ystäviäni. Jälleen kerran, Turku-Helsinki 1-0. Erään ystäväni piti tulla tammikuun lopussa Helsinkiin, mutta ei tullut. Turussa näimme. Tapaamisen jälkeen ystäväni pohti milloin ehtisimme nähdä seuraavan kerran, ennen lapsen syntymää, Turussa. Ehdotin, että hän tulisi Helsinkiin. Ei reaktiota.

En käsitä mikä tässä nyt mättää. Viisas sanoisi, että osa asia puheeksi, mutta olenhan sen jo ottanut. Olen ehdottanut vastavuoroisia vierailuita tänne, mutta kun ne eivät toteudu. Tiedän, että yhdellä  ystävälläni on kolmen alle kouluikäisen lapsen äitinä hieman vaikea irrottautua arjesta ja se on ihan fine. Varsinkin kun tiedän, että hän toisessa elämänvaiheessa tulisi mieluusti tänne. Mutta yhdellä toisella ei ole kolmea puntissa roikkuvaa taaperoa.

Tämä ongelma koskee siis vain ja ainoastaan Turkua. Minulla asuu ystäviä ympäri Suomea ja ulkopuolellakin ja tapaan heitä miten tapaan. Entisellä kotiseudulla tapaan ystäviäni silloin, kun käyn siellä muutenkin, mutta kyllä hekin käyvät Helsingissä.

Tämä on ikuisuusaihe ja olen  kehittänyt siitä ihan valtavan ongelman ja se ärsyttää. Ilmeiseti turha olettaa, että turkulaiset tulevat myöskään katsomaan lastamme tänne. Koska sittenhän minä voin niin kätevästi matkustaa junassa vaunujen kanssa, matkakin kestää vain kaksi tuntia. Ottaa päähän ja lujaa.

2 kommenttia:

  1. Minusta on tuntunut välillä ihan samalta ja näiden tapausten kanssa olen yleensä lopulta luovuttanut. Pitäkööt tunkkinsa, jos ei vastavuoroisuus kiinnosta. Surullista, mutta eipähän tarvitse itse enää kärsiä "ongelmasta" :)

    VastaaPoista
  2. Surullista, koska tämä ystävä, on minulle kaikista läheisin. Surullista siksi, että olen puhunut asiasta hänen kanssaan, mutta se tuntuu olevan hänelle täysin käsittämätön asia. Ehkä meidän ystävyys tulee sitten todella päättymään tämän asian vuoksi. Minusta ei ainakaan ole enempään. Sama pätee omiin vanhempiini. Heille on täysin vieras asia, että he matkustaisivat Helsinkiin luokseni. He kävivät kyllä luonani Turussa, mutta Helsinki on muodostunut aivan ylivoimaiseksi kohteeksi. Toivottavasti lapsenlapsen syntymä auttaa tässä asiassa.

    VastaaPoista

Mikä on sinun tarinasi?