torstai 14. helmikuuta 2013

Ekopaasto

Viime vuonna otin osaa haasteeseen, laskiaisesta pääsiäiseen, jonka tarkoitus oli olla ilman jotain 40 päivän ajan. Itse pidin lihattoman paaston, lisää voi lukea täältä. 

Tänä vuonna Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Suomen Ympäristökeskus järjesvät Ekopaaston, joka haastaa meidät pohtimaan, mitä jokainen omassa arkipäivässään voisi tehdä ympäristön kestävän tulevaisuuden puolesta. Aikaa on siis laskiaisesta pääsiäiseen, mutta hyvin ehtii vielä mukaan. Lisää Ekopaastosta nettisivut löytyvät täältä.

Toteutan samanlaisen paaston kuin viime vuonna, eli ei punaista lihaa eikä broileria/kanaa, mutta samoin kuten viime vuonna, riistaruoka on ok. Tänä vuonna sallin liennytyksiä (tilastani johtuen) koskien henkilöstöravintolaamme, koska viime vuotinen paasto osoitti sen, että henkilöstöravintolastamme ei saa aina kasvisruokaa. Henkilöstöravintolamme kun jostain syystä katsoo broilerin kasvikseksi, mikä on todella älytöntä. Jääkaapissamme on myös leikkeileitä, joten koska kyseessä on ekopaasto, en suinkaan heitä niitä pois tai kieltäydy syömästä, koska se ei olisi ekologista. Jo ostetut tuotteet käytetään.

Päätän paaston myös hieman normaalia aikaisemmin, samat perustelut kuin viime vuonna. Perhekunnassamme vietetään kahta pääsiäistä ja se toinen sattuu alkamaan jo 25.3. illalla.

Näillä siis mennä, raporttia on luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on sinun tarinasi?