keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tästäkö alkaa alamäki?

Selkäkivut löysivät minut maanantaina. En ollut viime viikon perjantaina työpisteelläni vaan muualla. Joku oli ilmeisesti lainannut huonettani ja muuttanut samalla tuolini säätöjä. Maantaina tajusin ensimmäisenä, että tuolini korkeus on muuttunut ja selkänojakin eri asennossa. Osaan kyllä säätää tuolin itse, mutta jostain syystä se ei tuntunut onnistuvan nyt sitten. Mikään asento ei tuntunut hyvältä. Alaselkää rupesi vihlomaan ja pystyi työskentelemään ainoastaan seisten (kumartuneena näytön ääreen, ei kovin ergonomista). Eilen sama meno jatkui, puolen tunnin välein piti nousta jaloittelemaan. Tänään kipupiste oli siirtynyt alaselältä keskiselkään ja taas on tuolia venkslattu ylös ja alas, eteen ja taakse.

Viime yönä  nukkuminen oli tuskaa. Selkäsärky vaivasi myös silloin. Olen vatsallanukkuja, mutta se asento jäi pois jo alkuraskaudessa. Ensin aristivat rinnat ja sitten alkoi vatsan puolella tuntua epämiellyttävän kova möykky. Puolittainen kylki-vatsa-asento oli ainut, mikä kävi. No, nyt ei sekään onnistu, koska tyyppi mahassa protestoi kovasti. Oikealla kyljellä nukkuminen aihettaa samanlaisen protestiaallon. (Johtuu varmaan siitä, että tyyppi majailee useimmiten oikealla puolella. Sen huomaa ihan selkeästi, kun menen kovalle lattialle selälle makaamaan. Vatsa on ihan toispuoleinen ja pää tuntuu vatsan läpi :) ) Vasemalla kyljellä nukkuessa alkaa vasenta pakaraa särkeä ja selällään nukkuminen tuntuu epämiellyttävälle. Ja nyt sitten viime yön huomio, selkää särkee.

Argh!

Toivottavasti illan jumppa ja venyttely auttavat ja kivut katoavat. Onneksi kävely tuntuu hyvältä ja pysyn vielä hyvin koiran vauhdissa. Se tästä vielä puuttuisi, että muuttuisin jo tässä vaiheessa köpötteleväksi mammaksi. Salitreeniä on jo pakko ollut keventää, kun kyykyt ovat kiristäneet vatsaa epämiellyttäväksi. Kohta alkaa punnerruksissa vatsa ottamaan vastaan, sitten on varmaan pakko ottaa yhteyttä henk.koht. valmentajaan ja pyytää vaihtoehtoisia liikkeitä. Toiveissa on kuitenkin pystyä liikkumaan mahdollisimman pitkään. 

Pst: Lisäsin uuden kategorian, krempat, ihan vain tämän hemmetin selkäsäryn kunniaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on sinun tarinasi?