tiistai 5. maaliskuuta 2013

Hankintoja, hankintoja

Minulla on ongelma ja se on pitkä selkä. Olen vähän sellaista ladonovi-tyyppiä, koska minulla hartiat ovat leveät ja selkä on pitkä. Moni on veikannut ruuminrakenteen perusteella uimariksi.* Ongelmani on t-paidat, tai paidat ylipäätään. Muuten hyvin istuva paita, on minulle mallia napa, viimeistään sen ensimmäisen (kutistuu max. 5 %) pesun jälkeen. Urhoollisesti olen kuitenkin ostanut ja pitänyt niitä, yleensä pidemmän topin kanssa. Isomman koon ostaminen kasvattaa yleensä leveyttä, pituus pysyy suhteellisen samana.


Sitten tämä kasvava uloke havahdutti minut kuitenkin tässä yksi ilta tajuamaan, että oikeasti, napapaitojen aika on ohi. Kävin läpi valtaisan pinoni ja kelpuutin sieltä jatkoon ainoastaan kolme paitaa, jotka olivat pidempää laatua, ne kaikki kolme oli myyty, ei t-paitana, vaan tunikana. Yksi oli v.2009 ja niin haalistunut, että kelpaa ehkä koiralenkille, toisessa oli pieniä reikiä, joten sekään ei ehkä ole ihan edustuskelpoinen ja se kolmaskin näytti hieman virttyneeltä. Kierrätykseen taisi lähteä yli kymmenen t-paitaa. Soin siis itselleni hieman aikaa ostoksille.


En ole Gina Tricon kantis, mutta täytyy sanoa, että siellä löytyy pisimmät paidat ja mukaan lähtikin heti kaksi. Henkkamaukan äitiysosastolta löytyi kolmas riittävän pitkä (ja kyllä, sille on käyttöä vatsakauden jälkeenkin) ja Seppälästä kolmas. Näillä siis mennään ja uskon, että näillä mennään myös loppuun asti. Aikaisemmin jouduin jo hankkimaan toiset äitiysfarkut, kun kuminauha-äitystuubi-yhdistelmä ei tuntunut riittävän peittävältä. Ongelma ilmeni esim. istuessa tai kumartuessa vähänkin. Housut valuivat alaspäin ja tuubi ei takaa peittänyt riittävästi. Tuubin malli on nimittäin hieman kummallinen. Se on kyllä edestä riittävän leveä, ulottuu peittämään avonaisen vetskarin ja nousee mahan päälle, mutta kapenee takaosaan ja on takaa siis vain 10 senttiä leveä. Ei peitä kunnolla farkkujen reunaa ja ulotu samalla selkään. Huono ostos. Sen lisäksi ostin äitiyspaidan, jota voi käyttää myös imetyspaitana. Tosin tässäkin paidassa on sama ongelma. Se on makuuni semisti liian lyhyt, tarvitsee alleen topin. Mahdollista imetystä varten tarvitsee varmaan sitten ostaa sellaisia käteviä luukuilla varustettuja toppeja ettei tarvitse maha paljaana olla.

Tämä teksti käynee perusteluna omille hankinnoille. Vauvan osalta hankinnat ovat edelleen minimissä, eli ostettuna on vaunut. Yritin kyllä huutonetissä ostaa sitteriä, mutta hinta kipusi yli minun kipurajan. Alkoi olla jo lähellä sitä hintaa, että kohta saa kaupasta samalla hinnalla uuden. Pitäisi varmaan aktivoitua jossain vaiheessa.  


*Huom! Olen saanut ainokaiseni urheilumitallin uinnissa, se on kultainen. Mitali on ala-asteen ensimmäiseltä luokalta ja sain sen takuulla siksi, että olin luokkani ainut tyttö, joka osasi uida. Se ei silti himmennä mitalin kiiltoa.

4 kommenttia:

 1. Mulla on täsmälleen sama ongelma paitojen kanssa! Nyt onneksi on viime vuosina ollut tarjolla noita pidempihelmaisia t-paitoja ja toppeja aika monessa paikassa ja olen niitä hamstrannut. Mutta raskauden myötä kasvaneet daisarit ovat heikentäneet omiakin pukeutumismahdollisuuksia, kun S-koon topit ei vaan mahdu L-koon ryntäiden kanssa. Alkuraskaudesta ostin 3 pitkää trikoopaitaa Lidlistä, muistaakseni maksoivat kuutisen euroa kipale. Ne on mun lempparit tällä hetkellä, kun venyvät ja paukkuvat joka suuntaan, mutta pitävät kuitenkin mallinsa.

  Imetyspaitojakin olen yrittänyt katsella, mutta niissä tulee taas tämä paidan helman pituus ongelmaksi. Ovat ihan mielettömän lyhyitä suurinosa, joten olen käytettynä tyytynyt ostamaan imetysmekkoja sitten, kun noi perus imetyspaidat ei yksinkertaisesti vaan näytä mun päällä hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Musta tuntuu, että myös ne mun tulevat imetyspaidat tulee löytymään tuolta mekko-osastolta. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kun istuessa jaa sellainen viiden sentin rako housun kauluksen paidan reunuksen väliin.

  VastaaPoista
 3. Moikka Fru L ja onneksi olkoon tuhannesti raskauden johdosta! Tosi kiva kuulla :)

  Mulla on vähän tuota samaa ongelmaa kuin sullakin, että pitkäselkäisenä paidat tahtoo jäädä lyhyeksi. Usein ihan muutenkin käytän alla toppia ja päällä lyhyempää puseroa. Ihan lyömätön imetysvaatetus oli tämä sama ja maailman helpoin paitakombo näin: alle kokoa isompi toppi eli itselläni S-koko muuttui M:ksi ja päälle samoin vähän tavallista väljempi pusero. Sitten kun pienokaiselle tulee nälkä, nostetaan päällypusero ylös syötettävän rinnan puolelta ja vedetään alustopin reuna rinnan alapuolelle. Ja mitään ei vilku mihinkään suuntaan, aina ihmiset eivät edes tajunneet ympärillä, että imetin :)

  Mulle tuli pari kertaa H&M:n imetyspaidoista ikävät patit rintaan kun siinä on aika tukevat ne rintaa ympäröivät saumat, joten siihen päälle kun unohti vähäksi aikaa vaikka käsilaukun pahimmoilleen painamaan tms. niin kivulias tulehdus oli jo tuloillaan..!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Katselin netistä viikonloppuna noita imetystoppeja ja monissa oli vakiopituus, joka siis ihan liian lyhyt mulle.

  Löysin muutes tällaisen:

  http://www.ipanainen.fi/fi/shop/naiselle/imetys/anna+-imetystoppi+musta

  Siinä ei vain ole pituutta mainuttu.

  VastaaPoista

Mikä on sinun tarinasi?