keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Paasto, päivä 1

Marie heitti blogissaan haasteen paastolle. Ideana on, että paasto kestää 22.2.-8.4. ja voi paastota ihan mistä itse haluaa esim. Facebookista tai karkista.

Itse päätin noudattaa tällaista kristilliseen (ortodoksien paastoon) kuuluvaa ns. isoa paastoa eli en syö punaista lihaa (sikaa, nautaa, lammasta jne). Ortodoksien paastoon kuuluu, että he voivat paastonsa aikana syödä kanaa, kalaa ja maitotuotteita. Minä puolestaan päätin jättää tuon kanankin pois, mutta sallia riistan, jos sitä sattuisi tässä 40 päivän aikana olemaan tarjolla.*  En siis kuitenkaan tule ostamaan sitä tai mitenkään erityisesti muuten hankkimaan. Koska vihaan ehdottomuutta, ei punaisen lihan välttäminen kuitenkaan tarkoita sitä, että kakku, jossa on eläinperäistä hyytelöimisainetta, jäisi syömättä. Pointtina on siis yrittää syödä kevyemmin ja ekologisemmin. Niin ja varmaan hyvä tässä vaiheessa mainita, että olen lihansyöjä kyllä muuten. Tykkään kunnon pihveistä ja käytän usein jauhelihaa ruuanlaitossa. Ongelmaksi saattaa muodostua myös leikkeleet tai oikeastaan niiden välttäminen. Mitä ihmettä minä pistän leivän ja ylähuulen väliin, kun meetvursti ei ole sallittua?

Olen asettanut itselleni muutamia tavoitteita paastooni liittyen.

Haluan opetella laittamaan hyvää kasvis- ja kalaruokaa. Sellaista, jossa on makua ja jolla lähtee nälkä.
Haluan kokeilla soijarouhetta jauhelihan sijaan.
Haluan kokeilla erilaisia kikhernejuttuja. (Olipas tosi selkeästi sanottu).

Omalta kohdaltani paasto tulee käytännön syistä johtuen päättymään hieman aikaisemmin, eli 6.4. Se ei siis kuitenkaan tarkoita sitä, että vetelen perjantai-iltana pihviä kaksi käsin. Mutta tähän liittyvään asiaan palaan myöhemmin.

Tänään oli siis paaston ensimmäinen päivä. Työpaikan ruokala ei paljoa tarjonnut, joten turvauduin kauppaan. Ostoskoriin tuli salaattitarpeet tonnikalalla, mozzarellalla ja avokadolla höystettynä. Hyvää oli. Riittävän iso annos piti nälän poissa. Kotona söin eilistä ruispastaa pestolla ja parmesanilla. Aamiaisleivän päälle olen hankkinut juustoa sen leikkeleen sijasta. Iltapalaksi tarjolla on smoothie piimästä, mustikoista, banaanista ja hunajasta. 

Näillä siis mennään, huomiseksi samat salaattiaineet paitsi mozzarellan korvaa feta. *Riistaa on saatavilla vanhempieni luona ja jos paaston aikana vierailemme heillä, tulen siellä kyllä sitä syömään.

2 kommenttia:

  1. Tästä tuli mieleen, että täytyy muistaa blogata joskus mun (kaverilta pöllityn) mantelirouhelihapullien ohje! Ihan älyttömän hyvää, vaikka ehkä epäillyttävältä kuulostaa (kuten kaikki tuotteet, joita kutsutaan lihaksi vaikka eivät ole sitä). Soijarouhe ei nimittäin valitettavasti ole mikään maailman upein kulinaristinen elämys...

    Tsemppiä paastoosi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mielenkiinnolla odotan mantelirouhepullien ohjetta! Tänään kokkasin ensimmäistä kertaa ruokaa soijarouheesta ja no... Kirjoittelen tästä elämyksestä varmasti jossain vaiheessa.

    VastaaPoista

Mikä on sinun tarinasi?