torstai 24. maaliskuuta 2011

Liian väsynyt

En ole pitänyt mitenkään pakollisena päivittää blogiani, jos siltä ei ole tuntunut. No, siltä ei siis ole tuntunut. Asiaa kyllä oliso ollut vaikka kuinka paljon, mutta olen viimeisen kahden viikon aikana keskittynyt lähinnä selvittämään opintojani ja se homma on vienyt mehut. Valmista (siis minusta) ei ole tullut vieläkään, mutta jonkinlainen hops* on nyt tehtynä. Sen kunniaksi lähdenkin viikon lomalle.** Ylioppilaskunnassa työskennellessäni oli silloisella koulutuspoliittisista*** asioista vastaavalla henkilöllä tapana sanoa, että puolen tunnin käynti kopon vastaanotolla lyhentää opiskeluaikaa kuukaudella. No, tapasin useinkin istua hänen huoneessaan ja siitä olen kiitollinen. Kuinkakohan pitkäksi tämä opiskeluaika olisi venynyt / venyisi, ilman niitä tapaamisia. ;)

Koska tulin uhkailleeksi, että saatan kirjoittaa tänne vaaleista, niin en mitenkään voi antaa tämän uhkailun jäädä oman onnensa nojaa. Pakko siis toteuttaa se. Älä lue, jos ei nappaa.

Näin vaalien alla facebookissa törmää kerta toisensa jälkeen vaalityöhön. Nopeasti laskettuna minulta löytyy jonkin verran alle kymmenen kaveria, jotka ovat ehdokkaana. Sen lisäksi useat ovat liittyneet jonkun ehdokkaan vaalikampanjaan mukaan. Joku promoaa vaaleja / äänestämistä / puoluetta ihan muuten vaan. Jotta pysyisin jotenkin järjissäni, olen piilottanut news feedistäni nämä eniten äänessä olevat vaali-intoilijat.

Vaalihuuma innostaa myös niitä, jotka eivät normaalisti pidä poliittisista mielipiteistään meteliä. Näin kävi eräälle ystävälleni. Hän arvosteli puolueen x puheenjohtajan vaalikirjaa. Tai no. Ei edes arvostellut. Totesi vain, että kirjalla ei ole mitään painoarvoa, pelkkää ilmaa. Hän sai statukseensa lyhyessä ajassa n. 40 kommenttia. Eniten räksyttivät ne, joiden puolueesta oli kyse. Kolmannessa kommentissa oltiin jo unohdettu varsinainen aihe eli kirja ja siirrytty suoraan keskustelemaan puheenjohtajasta ja puolueen kannatuksesta. Ystäväni oli kommentoinut vellovaa keskustelua vain kaksi kertaa, ne loput n. 38 kommenttia olivat muiden keskustelua puolueiden paremmuudesta. Näin vaalien alla kannattaa olla siis tarkkana, mitä statukseensa laittaa.

Ensimmäinen vaalikeskustelukin (tai oliko se edes ensimmäinen) tuli viime viikolla. En jaksanut katsoa sitä, vaan kaukosäädin käänsi kanavan Beckille. No, lisää vaalikeskusteluja on takuulla tulossa ja tuskin niitäkään jaksan katsoa, ainakaan ihan kokonaan. Sen sijaan erittäin mielelläni seuraan Unto Hämäläisen blogia, pysyy kartalla joten kuten.
Fru L

*Henkilökohtainen opintosuunnitelma.
**Lähtisin lomalle, vaikka en olisi tehnyt mitään opintojen eteen.
***Mikä sanahirviö. Ei enää taida olla koulutuspoliittista vastaavaa, liekö joku opintoasioista vastaava. Poliittinen sana poistettiin nimestä, koska se herätti vääriä mielleyhtymiä tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on sinun tarinasi?