maanantai 13. toukokuuta 2013

Varustelua ja valmistautumista

Äitiysloma alkaa tällä viikolla. Tosin olen ollut sairauslomalla, joten kai sitä voi sanoa olevansa jo äitiyslomalla? Ainakin melkein.

Sairausloma tuli vähän puun takaa. En kokenut olevani mitenkään erityisen kipeä, sairas tai väsynyt, mutta terveydenhoitaja taisi olla toista mieltä. Tulin epämääräisesti ohimennen maininneeksi, että nukun huonosti. Minun on vaikea löytää sopivaa asentoa nukkumiseen ja heräilen monta kertaa yössä. Lonkat ovat koetuksella ja aamuisin todella kipeät. Ei siinä paljon kissaa ehtinyt sanoa, kun terveydenhoitaja lähetti lääkärille ja saapastelin kotiin sairauslomalappu kourassa. 

Nyt vasta jälkeenpäin tajusin, että olin aivan älyttömän väsynyt, jotenkin sitä vaan skarppasi viimeiseen asti. Sairausloma ei tietenkään poista uniongelmaani, nukun edelleen huonosti, koska hyvää asentoa on vaikea löytää. Erona on se, että öinen piehtarointi ja heräily ei ahdista, koska tietää, että voi jatkaa nukkumista myöhemmälle, ei tarvitse nousta klo 7 ylös ja voi nukkua päiväunia. Lonkkakipuihin suurin helpotus oli se, että ei tarvitse istua, vaan voi makoilla ja kävellä rauhallisesti koiran kanssa. Huomasin, että työpäivän jälkeen, kun on istunut koko päivän, lonkkia ja alaselkää särkee eniten, vaikka olisi kuinka yrittänyt pitää taukoja istumisessa. 

Olipas muuten kiva käydä taas omalla terveydenhoitajalla sen viime kertaisen jälkeen. Noottia tuli verenpaineesta, joka oli korkea, alapaine huiteli 91:ssä. Johtui varmasti pitkälti huonosti nukutuista öistä. Paino taasen oli laskenut vajaan kilon. Maha painaa vatsalaukkua ja happosalpaajista huolimatta välillä närästää. Kaikissa ohjeissa neuvotaan välttämään tiettyjä ruokia, jotka närästävät, mutta itselläni närästystä aiheuttavat käytännössä kaikki ruuat. Pitäisi syödä todella vähän kerrallaan ja todella usein. Töissä tämä ei tietysti ole ollut mahdollista, mutta onneksi nyt saa olla kotona. Sf-mitta oli kauniisti keskikäyrällä ja terkkarin mielestä vauva on juuri sopivan kokoinen. Sen kummempaa koko arviota ei saatu. No, ensi viikolla on lääkärineuvola, joten ehkä sitten. 

Vielä pari viikkoa sitten meillä ei ollut juurikaan vauvanvaatteita. No, nyt on toisin. Ollaan saatu ja ollaan ostettu käytettynä. Lisäksi on pengottu vähän lisää retrovaatteita, tällä kertaa minun. Löytyi mm. ihan mahtava trumepttilahkeinen haalari, jonka kummitätini oli ostanut minulle. *Diskobeibi*. Vauvan sänky on pesty ja puunattu ja patja ostettu. Nyt pestään sitten vaatteita. Rintapumppu ja tuttipulloja ostettiin uutena. Tuntui mukavammalta niin. Itkuhälytin (tarvitaan lähinnä mökillä ja isovanhempien luona) saatiin käytettynä. Ostoslistalla on enää vaippoja, tissivoidetta, imetysliivit ja pari purkkia korviketta kaiken varalle. Niin ja sitterin saan lainaan ystävältäni. Huih, tuntuupas jännältä. 

3 kommenttia:

 1. Vähiin käy ennen kuin on h-hetki!

  VastaaPoista
 2. Vitsi, sä olet päässyt jo äitiyslomalle! Mulla vielä 3 viikkoa töitä jäljellä... vaikkakin totuuden nimessä on myönnettävä, että aika iisit 3 viikkoa, ensi viikolla 3 päivää, seuraavalla 2 ja viimeisellä 5... Olen siis ottanut vähän lomapäiviä ekstraksi, jotta ehtisin tehdä kaikki vauvajutut valmiiksi, kun aloin stressata siitä, syntyyköhän beibe kovasti etuajassa ison kokonsa takia.

  Pitäisi myös ostaa rintapumppu, sitteri ja itkuhälytin. Saako kysyä, millaisen rintapumpun sä hankit? Sitteriksi olen ajatellut mahdollisimman simppeliä BabyBjörniä (dissasin jo yhden riemunkirjavan, jonka olisi saanut kälyltä ilmaiseksi - mutta kun silmiä särki ;) ). Itkuhälyttimeksi varmaan haluan jonkin "all bells & whistles" -mallin, jossa on liikkeentunnistin... Olen nimittäin ihan saletisti hermoheikkona vauvan hengittämisestä, jos kaikki menee siihen asti hyvin!

  Oikein leppoisaa loppuodotusta sulle! Muistuta vielä, koska sun LA onkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, rintapumppu oli Philips aventin joku simppeli malli. Siis ei sähkökäyttöinen. Tilasin Amazonista, kun sai noin puolet halvemmalla kuin kaupasta. Mukana tuli yksi pullo.

   Se laskettu aika on juhannusaattona :D

   Poista

Mikä on sinun tarinasi?