sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aamusta iltaan, erään lauantain kulku


Klo 01.00 poika herää itkemään. Vaihdan vaipan ja imetän. Jäbä nukahtaa omaan sänkyyn välittömästi, kun saa tutin suuhun.

Klo 04.00 poika herää uudelleen. Aamuyöstä on jo nälkä ja syö pitkään. Nuokun tuolissa. Poika on hyvin väsynyt ja nukahtaa ensin rinnalle ja sitten sänkyynsä, kun saa tutin suuhunsa.

Klo 06.00 poika herää ja rynkyttää pinnasängyn laitaa. Nostan pojan viereemme. Poitsu on pirteä, ei suostu rinnalle, mönkii sängyssä jonkin aikaa, mutta nukahtaa lopulta kainalooni.

Klo 06.30 mies herää ja lähtee viemään koiraa ulos. Palaa sen jälkeen vielä takaisin nukkumaan.

Klo 07.50 poika havahtuu, mutta kaivautuu syvemmälle kainalooni ja nukahtaa uudelleen.

Klo 08.20 herätys. Iloinen kälätys kuuluu virestäni. Myös pojan peräpää turisee siihen malliin, että vaippa on vaihdettava.

Klo 08.40 poika mönkii vielä hetken välissämme, sitten pitää nousta ylös. Yöpuku pois, pojan rasvaus ja päivävaatteet päälle. Isä jää vielä nukkumaan.

Klo 09.00 Aamupuuro. Keitän itselleni kahvia pressopannulla ja syön aamupalaa yhtä aikaa pojan kanssa. Aamiaisen jälkeen poika touhuilee lelujensa kanssa lattialla. Minä luen lattialla Hesarissa olevaa juttua terveyskeskuslääkäreistä ja vahdin, että poika ei syö multaa kukkaruukusta tai ota koiran leluja.

Klo 10.45 mies lähtee pojan ja koiran kanssa vaunulenkille ulos. Pesen hampaat ja kasvot sekä kampaan hiukseni. Vaihdan omat vaatteet. Petaan sängyn, vaihdan pojalle lakanat ja laitan pesukoneen päälle. Imuroin. Imuroinnin jälkeen löhöän sohvalla siihen saakka kunnes mies tulee pojan ja koiran kanssa. 


Klo 12.45 syömme kaikki yhdessä lounasta. Lounaan jälkeen mies jää siivoamaan keittiön ja minä ja poika leikimme olohuoneen puolelle. Pohdimme kaupassa käyntiä ja sitä, mitä tarjoamme huomenna isovanhemmille, jotka tulevat kylään, ruuaksi. Pohdin jaksaisinko leipoa.


Klo 13.40 lähden kauppaan.

Klo 14.15 tulen kotiin. Poika on juuri mennyt toisille päiväunilleen. Teen sämpylä- ja juustosarvitaikinan kohoamaan ja lopuksi pinaattilettutaikinan.

Klo 15.15 poika herää. Juon kahvia ja syötän pojalle välipalaa. Laitan pyykkiä kuivumaan. Hengailen pojan kanssa ja luen facebookkia kännykkällä. Mies siivoaa kylpyhuonetta.

Klo 16.00 käytän koiran ulkona.

Klo 16.30 tulen lyhyeltä koiralenkiltä ja ryhdyn paistamaan pinaattilettuja. Mies antaa pojalle päivällisen.

Klo 17.15 poika on ollut hereillä kaksi tuntia ja on väsynyt. Mies laittaa hänet nukkumaan.  Itse ryhdyn leipomaan juustosarvia ja sämpylöitä.

Klo 17.50 poika herää nokosiltaan. Syömme miehen kanssa pinaattilettuja. Poika saa maissinaksuja ja leipäpalan. Sormiruoka päätyy koiran vatsaan.

Klo 18.15 makoilen pojan kanssa olohuoneen lattialla. Mies siivoaa taas keittön ja valmistelee huomista päivällistä.

Klo 19.00 mies syöttää pojalle puuroa. Itse istun sohvalla ja kirjoittelen mm. tätä postausta.

Klo 19.30 istumme hetken kaikki sohvalla ja katsomme Putousta.

Klo 19.45 valmistelen pojalle kylvyn ja menen itse sen jälkeen suihkuun. Mies tekee loput iltatoimet.

Klo 20.15 imetän poikaa nojatuolissa ja sen jälkeen rauhoittelen hänet omaan sänkyynsä. Nukahtaminen kestää hetken. 

Klo 20.40 poika on unessa. Pojalla on ollut nuhaa, joten laitan sipulisilppua ohueen sukkaan ja sukan sängynpieleen. En tiedä, onko siitä apua, ei siitä haittaakaan ole. Paitsi koko makuuhuone haisee sipulilta.

Klo 21.00 syömme miehen kanssa sämpylöitä ja juustosarvia ja luemme päivän lehteä. Aikaisemmin, ennen pojan syntymää, pyhitimme viikonloppuaamut pitkälle aamiaselle ja lehden luvulle, nykyään se tapahtuu iltaisin. Minulla on pakkomielteenä lukea päivän lehti, vaikka sitten vasta illalla. 

Klo 21.30 luen olohuoneessa Hesarin Kuukausiliitettä.

Klo 22.00 lähden viemään koiraa ulos iltapissalle. Sen jälkeen pesen hampaat ja luen vielä Kuukausiliitteen loppuun. Ei juurikaan väsytä. Surffailen kännykällä netissä. Mies on jo mennyt nukkumaan.

Klo 23.20 menen makuuhuoneeseen, jossa mies ja poika nukkuvat. 

Klo 23.50 olen vielä hereillä, kun poika havahtuu itkeskelmään, laitan pojalle tutin suuhun ja hän jatkaa uniaan. Oma nukkumattini antaa odottaa sunnuntain puolelle.

Lauantai oli rauhallinen. Emme käyneet missään, paitsi lenkillä, eikä kukaan käynyt meillä. Olin virkeä koko päivän, koska olin mennyt perjantaina aikaisemmin nukkumaan kuin yleensä. Olin myös nukkunut hyvin, vaikka poika herättikin pari kertaa. Päivän aikana imetin poikaa vajaa kymmenen kertaa. Osa imetyksistä kesti n. minuutin. Pisimpään poika imi illalla ennen nukkumaan menoa. Televisiota katsoin aamulla n. puoli tuntia, kun sivusilmällä kuuntelin Ylen Lauantaivieras-ohjelmaa ja illalla n. vartin. Se on todella vähän. Lauantai oli hyvä päivä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on sinun tarinasi?