tiistai 17. heinäkuuta 2012

Lomaa odotellessa... eiku

Loman jälkeen...

En muista milloin viimeksi olen suoltanut tekstiä. Ennen lomalle jäämistä, olin aloittanut tekstin otsikolla "Lomaa odotellassa", muuta sisältöä kirjoitukseen ei ollut tullutkaan. No, jos ennen lomaa oli pää tyhjä, niin en osaa sanoa, mitä se on loman jälkeen.

Vietin lomaa perinteiset neljä viikkoa. Sopivasti oltiin reissussa ja kotona. Vierailtiin pienissä häissä. Oli sadetta ja aurinkoa. Ja tuulta niin, että purjehdittiin. Hyvä loma siis.

Sunnuntaina havahduin siihen todellisuuteen, että maanataina takaisin töihin. Jännitti, ihan niin kuin silloin, kun menin ensimmäistä kertaa kesätöihin. Yöllä uni ei tullut silmään. Työmatkakin oli seikkailu, koska metro ei kulje ja jouduin ihan vaihtoehtoisille reiteille. Tänään kaikki sujui jo rutiinilla. Huomenna en varmaan enää edes muista, että olen ollut lomalla.

Ennen oli kaikki toisin. Muistan, että vielä joitain vuosia sitten, tykkäsin olla töissä kesällä. Pidin lomanikin loppukesästä tai syksyllä. Kesäiltaisin ehti vaikka mitä ja yöuinnillakin tuli käytyä. Toisinaan tuli vedettyä iltapäiväkännit jokilaivoilla. Elämä oli rentoa, töissä oli rentoa. Varmasti jaksoikin enemmän juuri siksi. Nyt pelkään, että kohta on taas arki tyyliin: töihin-kotiin-ruoka-tv-kuntosali-nukkumaan. Ahdistaa, apua! 

Tässä vaiheessa vedän henkeä. Totean, että  nyt on kesä (vaikka ei heti säästä uskoisi). En ahdistu, vaikka kotona pyykkivuori ulottuu kattoon asti. En ahdistu, vaikka en näe jokaista Frendien (sadannetta uusinta)jaksoa. Töiden jälkeen haen hurtan ja menen sen kanssa uimaan. Niin ja onhan se elokuukin vielä kesäkuu... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on sinun tarinasi?